Cand vine vorba despre panouri fotovoltaice, Voltech.ro este expertul de la care vrei sa cumperi!

0

Energia solara devine o solutie tot mai practica pe care incepem sa o vedem tot mai des in Romania. Din punct de vedere geografic, Romania este foarte bine pozitionata, deoarece razele de soare care cad peste acest teritoriu sunt numai bune de transformat in energie electrica. Magaiznul Voltech.ro este de cativa ani expertul la care multe persoane apeleaza pentru achizitionarea primului sistem fotovoltaic sau pentru un “upgrade” al sistemului existent.

De ce este energia solara benefica si avantajoasa?

Energia solara este buna pentru mediu

Faptul cel mai frecvent cunoscut despre energia solara este ca reprezinta o sursa de energie curata si verde. Energia solara este o modalitate excelenta de a reduce amprenta de carbon. Nu exista nimic despre energia solara care polueaza mama natura. Energia solara nu elibereaza gaze cu efect de sera si, cu exceptia necesitatii unei surse de apa curata pentru a functiona, nu foloseste absolut alte resurse. Prin urmare, este sigur si ecologic. Cu toate acestea, oamenii inca se indoiesc si nu inteleg de ce energia solara este buna.

Energia solara este autosuficienta si instalarea panourilor solare pe acoperis este o cale usoara si sigura pentru a contribui la un viitor durabil. A incepe de la tine acasa este o modalitate excelenta de a-ti arata grija pentru mediu.

Electricitatea solara promoveaza un sistem energetic off-grid 

Scaderea costului panourilor solare serveste ca un exemplu excelent de ce ar trebui sa existe o crestere a utilizarii energiei solare. Electricitatea traditionala se bazeaza in mare masura pe combustibili fosili precum carbunele si gazul natural. Nu numai ca sunt daunatoare pentru mediu, dar sunt si resurse limitate. Acest lucru se traduce printr-o piata volatila, in care preturile la energie se modifica pe tot parcursul zilei.

Electricitatea solara va mareste independenta electrica! Investind intr-un sistem solar de 4kW, care este cea mai comuna dimensiune interna, va puteti proteja cu usurinta impotriva cresterilor imprevizibile ale preturilor la utilitati si va puteti bucura de energie electrica ieftina pe tot parcursul zilei – soarele nu isi va creste niciodata tarifele si va ofera siguranta energetica. Odata ce aveti panouri solare pe acoperis, ati atins din punct de vedere tehnic un statut independent de energie. Sistemele solare de stocare a bateriilor pot ajuta, de asemenea, prin stocarea energiei electrice in timpul noptii si in zilele ploioase.

Energia solara poate folosi terenuri subutilizate 

S-ar putea sa va intrebati in continuare de ce sa folositi energia solara. Odata cu nevoia crescanda de energie solara, aceasta a devenit usor accesibila pentru majoritatea dintre noi. In toate tarile, exista terenuri vaste, care sunt departe de orasele mari sau de capitale si nu sunt folosite deloc pentru nimic.

Cu energia solara, putem folosi terenul si, ulterior, putem genera o mare valoare; energia solara ofera o sursa de energie pentru toata lumea. In acest fel, nu este nevoie sa folosim terenuri la preturi ridicate, care ar putea fi mai potrivite pentru alte aplicatii.

Energia solara cauzeaza mai putine pierderi de energie electrica 

Electricitatea trebuie transportata de la centralele mari la consumatorii finali prin intermediul unor retele extinse. Transmisiile pe distante lungi sunt egale cu pierderile de putere. V-ati intrebat vreodata pentru ce sunt utilizate panourile solare? Sunt pe acoperisul tau pentru a obtine energie de la soare. Energia solara de pe acoperis este utila pentru cresterea eficientei energiei electrice, avand in vedere distanta mica. Energia dvs. devine interna si, prin urmare, detineti controlul asupra propriilor facturi si asupra consumului de energie. In plus, sistemele de energie solara sunt durabile, astfel sansele de intrerupere a serviciului sunt reduse.

 Energia solara imbunatateste securitatea retelei 

Cand sunt multi care trec la energia solara, este mai putin probabil sa experimentam intreruperi sau pene nlungi de curent. Fiecare gospodarie din Romania care are celule solare instalate functioneaza ca o mica centrala electrica. La randul sau, aceasta ne ofera o securitate mai mare a retelei de electricitate, in special in ceea ce priveste dezastrele naturale sau cauzate de om. 

Energia solara este o sursa gratuita de energie

Soarele ne ofera mai multa energie decat am putea folosi vreodata si nimeni nu poate monopoliza lumina soarelui. Sistemul de energie solara va incepe sa economiseasca bani din momentul pornirii, cu toate acestea, avantajele energiei solare sunt cel mai bine vizibile pe termen lung. Cu cat veti folosi mai mult sistemul de energie solara, cu atat va veti bucura mai mult de beneficiile tehnologiei solare si veti sprijini mediul.

In afara de electricitatea solara, energia solara are o a doua aplicatie. Adesea asociem energia solara cu electricitatea, care este achizitionata prin intermediul panourilor fotovoltaice, dar este, de asemenea, posibila utilizarea energiei generate de soare pentru incalzire. Acest proces este realizat prin utilizarea sistemelor solare termice care transforma, pur si simplu, lumina soarelui in solutii de incalzire. Energia fotovoltaica este conversia directa a luminii in electricitate la nivel atomic. Unele materiale prezinta o proprietate cunoscuta sub numele de efect fotoelectric care le determina sa absoarba fotonii de lumina si sa elibereze electroni. Cand acesti electroni liberi sunt capturati, rezulta un curent electric care poate fi folosit ca electricitate. Un numar de celule solare conectate electric intre ele si montate intr-o structura sau cadru de sustinere se numeste modul fotovoltaic. Modulele sunt proiectate pentru a furniza energie electrica la o anumita tensiune, cum ar fi un sistem comun de 12 volti. Curentul produs depinde in mod direct de cat de multa lumina loveste modulul.

Voltech.ro este printre putinii furnizori de panouri fotovoltaice care prezinta o gama atat de vasta de produse, oferind suport 24/7h in cazul nelamuririlor, dar si preturi extraordinar de avantajoase.

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.