Cabaret

0

Sfarsitul anilor 1930, Berlin, nazismul in plina ascensiune. Un local de noapte trivial: Kit Kat Klub, unde satira politica pipereaza din plin spectacolul de cabaret.
Un scriitor american, Clifford Bradshaw soseste la Berlin ca sa se inspire direct de la sursa despre evenimentele care se conturau din ce in ce mai amplu. In tren Clifford face cunostinta cu Ernst Ludwig, un neamt respectabil si placut, de la care afla despre Fraulein Schneider ca are un blochaus cu multe apartamente si camere de inchiriat.
La clubul celebru Kit Kat, o intalneste pe Sally Bowles, pe care o place. Ei hotarasc sa se mute impreuna, iar gazda lor, in mod diplomatic accepta aceasta situatie, fiind si ea la inceputul unei idile cu evreul Schultz. Totul decurge bine pana cand Fraulein Schneider si Ernst Ludwig isi dezvaluie identitatea: amandoi sunt membri ai partidei nazistei. Motivul pentru care Fraulein Schneider rupe logodna cu gentilul Herr Schultz este vadita ascensiune a nazistilor, chiar daca Sally si Cliff o sfatuiesc sa nu faca asta.
Si cuplul tinerilor se destrama, dupa ce Sally avorteaza copilul lui Cliff, si ramane totalmente surprinsa cand isi da seama de bisexualitatea chipesului scriitor. Cliff paraseste Germania inainte ca nazistii sa domine total scena politica, indreptandu-se spre un loc mai putin riscant. Glasurile si chipurile celor pe care i-a lasat in urma il obsedeaza pe drum si singura lui intrebare, la care nu putea da un raspuns este: ce se va alege de ei in eventualitatea unui razboi ?
Emcee – Maestrul de Ceremonii – puncteaza toate secventele din viata personajelor noastre, in mod cinic, reflectand de fiecare data asupra contextului socio – politic in care se afla ele. Numerele de cabaret de la Kit Kat Klub pe care le prezinta el, au un rafinament satiric aparte si nu lasa nici un moment publicul fara sa realizeze consecintele pe care le pot avea actiunile, gesturile si afirmatiile celor direct implicati in poveste.
Chiar daca din fotoliul dumneavoastra, unii simtiti un disconfort, altii, din contra, simtiti ca va place ceea ce vedeti, nu uitati ca acestea toate chiar sau intamplat candva in Berlin!
Regia si Light design: Beatrice Rancea
Dirijor: Lucian Vladescu
Costumele: Catalin Botezatu
Decorile: Joszef Werner
Coregrafia: Dana Serafimovici
Pregatire muzicala: Madalina Ene
Pregatire vocala: Ozana Barabancea
Stilist machiaj-coafura: Iuliana Stefan
Orchestratie: Lucian Vladescu
Asistent Regie: Dan-Razvan Popa

De: JOHN KANDER & FRED EBB
Data/Ora: 31 Mai, ora 19:00
Sala:Sala TNO
Locatie: Teatrul National de Opereta ”Ion Dacian”

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.