Arta spaniola din secolul XX

0

Expozitia Arta spaniola din secolul XX. Colectia de arta a Fundatiei ”la Caixa”, organizata cu ocazia inaugurarii primei sucursale a ”la Caixa” in Bucuresti, prezinta in premiera publicului roman 24 de lucrari de arta spaniola din colectia de arta contemporana a Fundatiei ”la Caixa”, semnate de treisprezece dintre cei mai importanti artisti reprezentanti ai curentelor abstracte manifestate in Spania postbelica.


Joan Ponc, Antoni Tapies, Antonio Saura, Luis Feito, Martin Chirino, Jose Guerrero, Joan Hernandez sau Jorge Oteiza sunt doar cativa din artistii prezenti in expozitie care au contribuit la innoirea artei spaniole in anii ’50 si ’60 – perioada in care au avut loc multe schimbari politice, economice, sociale si culturale. Ei promoveaza o arta abstracta, informala, cu care au dobandit rapid faima internationala demna de cele trei figuri legendare ale artei spaniole de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial: Picasso, Miro si Dali.
Expozitia isi propune sa ilustreze schimbarea de directie a artei spaniole survenite in preajma anului simbolic 1957 care marcheaza sfarsitul perioadei postbelice in Spania.


Acest proiect marcheaza prima colaborare intre Muzeul National de Arta al Romaniei si Fundatia ”la Caixa”, care detine o valoroasa si prestigioasa colectie de arta spaniola si universala.


Colectia de arta a Fundatiei ”la Caixa” a fost formata de-a lungul ultimelor doua decenii si reprezinta astazi un punct de referinta in lumea artei. Alcatuita din mai mult de sapte sute de lucrari de pictura si sculptura, fotografii, arta video si instalatii, colectia include opere semnate de artisti spanioli si internationali reprezentativi pentru arta din ultimii 50 de ani. Prestigiul si valoarea colectiei sunt confirmate de numeroasele cereri de imprumut pentru diverse expozitii internationale.

Durata: Pana pe  27 ianuarie 2008


Locatie: Salile Kretzulescu

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.