Anselmo

0

 Muzeul National de Geologie va invita duminica, 23 septembrie, de la orele 19.00 la spectacolul de teatru ”Anselmo” al trupei Dell’Arte. Spectacolul face parte din proiectul Epoca de teatru care presupune un numar de 10 spectacole ce se vor juca in perioada 23 septembrie – 28 octombrie la Muzeul National de Geologie.
Prin parteneriatul cu Muzeul National de Geologie, proiectul isi propune sa atraga publicul catre actul de cultura si educatie printr-o oferta inedita si inovatoare: imbinarea activitatii muzeale cu activitatea unei trupe de teatru in care publicul celor doua institutii se influenteaza, contaminandu-se reciproc.
Va asteptam duminica sa vizionati o comedie cu actori frumos invesmantati si iscusiti, sub titlul Anselmo, cel care prin propria-i nesocotinta si-a atras asupra sa cea mai mare incurcatura si cel mai mare necaz. Ne vom stradui sa inveselim pe fiecare dupa starea sa, intrucat aceasta comedie se desfasoara foarte voioasa. (Mihai-Gruia Sandu, fondator Dell’ Arte)
Trupa Dell’ Arte a luat nastere la initiativa si sub conducerea si actorului, regizor si scenarist Mihai-Gruia Sandu si isi propune stilul actorilor Comediei Dell’Arte, capabili sa joace atat in fata rafinatilor cunoscatori de teatru, cat si in fata multimii adunate in piata. Formata din artisti specializati atat in maniera dificila si spectaculoasa a Comediei dell’ Arte, cat si in manuirea papusilor si marionetelor uriase sau clasice, trupa ofera spectacole neconventionale eliminand barierele dintre arta actorului, arta manuitorului de papusi si marionete, dans, muzica, arte vizuale.
Proiectul este realizat cu sprijunul financiar al Administratiei Fondului Cultural National.
Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Locatie: Muzeul National de Geologie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.