Alvaro Siza. 54 de proiecte

0

In acest al cincizeci si patrulea an al carierei lui Alvaro Siza, 54 de proiecte stau marturie pentru un arhitect care, cu pasiune si discretie, a revolutionat arhitectura contemporana. Expozitia ofera o perspectiva generoasa asupra activitatii lui Siza, proiectele fiind prezentate prin schite, machete, texte, fotografii si filme, ce fac vizibila cristalizarea fiecarui concept.


Nascut in 1933 la Matosinhos, langa Porto, Alvaro Siza a schimbat de-a lungul timpului infatisarea oraselor portugheze, in primul rand prin proiectele sale ample, publice, dar si prin influența exercitata asupra mai multor generatii de arhitecti. In 1992 i-a fost decernat prestigiosul premiu Pritzker, iar anul trecut, la prima editie a Trienalei de Arhitectura de la Lisabona, a primit Premiul pentru intreaga activitate, ca o recunoastere a calitatii deosebite a arhitecturii sale, marcata de simplitate si rafinament.
Intr-o vreme a conceptualizarilor exacerbate ce reduc arhitectura la simplu tesut lingvistic, in epoca virtualului si a imaginii prelucrate, Siza isi manifesta interesul pentru relatii spatiale, materialitate si lumina ca elemente expresive ale peisajului natural si construit.
La vernisaj va fi lansat si un album-catalog, primul din seria iglooprofil, care cuprinde toate proiectele din expozitie.


Expozitia va fi deschisa pana pe data de 31 august 2008.
Bilet de intrare:
5 RON (gratuitate pentru studenti, artisti, pensionari)
Program: Miercuri – Duminica : 10:00 – 18:00


Locatie: MNAC
Adresa: Calea 13 Septembrie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.